FAQ

Jelentkezés

Regisztrálj oldalunkon! És már válogathatsz és jelentkezhetsz is a számodra megfelelő turnusokra! Mielőtt jelentkezel a munkára, fontos, hogy tisztában legyél azzal, hogy takarítani jössz. Ha jártál már fesztiválon vagy nagyobb sporteseményen, akkor nem kell magyarázni mennyi szemét keletkezik egy-egy ilyen helyszínen. A takarítási feladatok mindig a rendezvénytől függnek. Lehet szó akár porszívózásról, szemétszedésről, kuka ürítésről vagy szanitertakarításról is. Lehetetlen feladatot soha nem kérnek senkitől, és a beosztásnak megfelelően dolgozni kell akkor is, ha esik az eső vagy esetleg túl jól sikerült a szabadidődben az előző éjszakai buli. Mivel mindenki a ledolgozott órák után kapja a fizetését, így rajtad is múlik, hogy mennyi pénzt fogsz keresni.

Mik a jelentkezés feltételei?

Töltsd be legalább a 18. életéved (*Betöltött 17. életév esetén keresd kollégáinkat bizalommal, egyes helyszíneken megoldható a jelentkezés ebben az esetben is.) - Legalább alapszinten beszélj angolul. (*A nyelvvizsga előny, de nem követelmény!) - Állj felelősségteljesen a munkához és az emberekhez, illetve tartsd be a rád bízott feladattal kapcsolatos szabályokat..

Honnan tudom, hogy felvettek?

- A kiválasztott jelentkezőket e-mailben egy személyes vagy Skype-on lebonyolított interjúra invitáljuk, ahol rövid magyar (és esetenként angol) nyelvű beszélgetés során megbizonyosodunk a jelentkező alkalmasságáról, és részletes tájékoztatást adunk a munkával, turnusokkal kapcsolatban. - Sikeres interjú után értesítést fogsz kapni a regisztrált fiókodba, hogy még milyen adatokat és dokumentumokat kell feltöltened. - A dokumentumok mellett fontos, hogy a jelentkező az adott határidőre fizesse be az utazási előleget. A munkát csak hiánytalan dokumentáció és az utazási előleg rendezése után tudjuk biztosítani számodra.

Több turnusra is mehetek?

- Persze! Egyszerre akár több, egymást követő turnusra is jelentkezhetsz.

Regisztráció

- A regisztráció két körben zajlik. Az első lépés egy általános regisztráció, mely során az alapadataid megadása után létrehozzuk a saját FESTIWORK fiókodat. Ezután lehetőséged nyílik jelentkezni a számodra megfelelő turnusra/turnusokra. Sikeres felvétel esetén a fiókodon keresztül történik a munkavállaláshoz szükséges többi adat bekérése.

Külföldön élő magyarok

- A jelentkezésünk minden EU-s állampolgár felé nyitott, így természetesen a Te jelentkezésedre is számítunk! A közös kiutazás Budapestről történik, amennyiben Neked ez nem megfelelő, nehézkes, úgy vedd fel kollégáinkkal a kapcsolatot egyedi útitervezés végett. - Ha Angliában élsz és szeretnél csatlakozni turnusainkhoz, erre természetesen van lehetőség, azonban kérünk, hogy egyeztetés céljából vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal.

Visszamondás

- Bizakodóak vagyunk, és nem gondoljuk, hogy ilyen megtörténne szerződéskötés után, de ha mégis, akkor ezt csak megfelelő indokkal vagy orvosi igazolással tudjuk elfogadni. A befizetett utazási előleget a visszamondás időpontjától függően meghatározott %-ban kapod vissza, az utazási irodától, melynek pontos meghatározását az utazási szerződésedben megtalálod.

Utazás

A kiutazás közös busszal történik, hiszen csak így tudjuk garantálni, hogy a megrendelő által kért megfelelő számú személyzet a megfelelő időben a megfelelő helyszínre érkezzen Magyarországról.

Miért nem repültök? Miért busszal utaztok?

A repülős utazással az a probléma, hogy hiába lehet esetenként olcsóbb maga az út, ezt a költséget megnöveli a dupla poggyászdíj (bőrönd+sátor), reptéri transzfer itthon és Angliában, és a munka helyszínére való eljutás költsége (a fesztiválok általában a városon kívül eső, tömegközlekedéssel nem megközelíthető helyen vannak). Vegyünk egy példát: A Latitude fesztivál esetében, ha az éppen kifogott olcsó jegy a legközelebbi London Stanstedre szól, onnan el kell jutni a kb. 100 mérföldre lévő Henham Parkba, ami tömegközlekedéssel az útvonaltervező alapján 8 óra, 2 átszállás, a végén 40 perc gyaloglással. Ez a turnus első állomása csupán, tehát további 2-3 hasonló helyszínen folytatódik a munka, ahova rövid időn belül szintén el kell jutni, majd a turnus végén hazafelé venni az irányt. Buszos utazás esetében nem csak egy utat egyszerűsítünk le, hanem lehetővé tesszük, hogy versenyképes áron az összes csomagoddal egymás után több ilyen helyszínre is eljuthass, a kiútról és a visszaútról nem is beszélve..

A turnus után maradhatok Angliában, ha szeretnék?

Igen, természetesen maradhatsz. Azonban kérjük, vedd figyelembe, hogy az utazásod költségét nem lehet szétbontani, az az egész turnus összes utazását csomagban tartalmazza. Így ha a haza utadat későbbi időpontban saját magad oldod meg, ugyanúgy a teljes csomagár kerül majd levonásra a fizetésedből.

Transzferek (a turnus eseményei között)

A turnus egyes eseményei eltérő helyszíneken vannak, amelyek között a munkáltató transzfert biztosít. Ezek általában bérelt buszok vagy kisbuszok, és a költségük főszabály szerint bele van foglalva az utazási költségbe. A transzfer az események végeztével elszállít Benneteket a következő esemény helyszínére.

Transzfer (a munka és a szállás között)

A legtöbb munkahelyszínen helyben biztosította szállás: fesztiválon általában dolgozói kempingben, egyéb sportrendezvényeken külső kempingben vagy hostelben. Előfordulhat az is, hogy a munkavégzés helyéről a szállásra tömegközlekedéssel, vagy kisbusszal lehet eljutni. Néhány esetben a kisbusz napi költsége nincs belefoglalva az utazási csomagárba, azt külön fel kell számolnunk, de ilyenkor természetesen ezt előre (már a jelentkezéskor) jelezzük.

Mennyi csomagot vihetek magammal a buszra?

- Mindenki 1 db maximum 20 kg-os bőröndöt + 1db kézipoggyászt, illetve 1db sátrat hozhat magával. Ha kint a rendezvény után az otthagyott dolgok közül „cápázol” néhány holmit, az is bele kell, hogy férjen ebbe a keretbe, mivel a busz teherbírása véges. Az ehhez kapcsolódó nemzetközi szabályozások elég szigorúak és az esetleges büntetéseket nem tudjuk magunkra vállalni! - Sajnos rendszeresen vannak néhányan, akik megpróbálnak néhány plusz dolgot feltenni a buszra és ebből kisebb probléma adódik, de a sofőr konzekvensen nem engedhet fel több csomagot, mint a személyenként maximálisan megengedett mérték.

Miből is áll a munka kint?

Egy esemény takarítás szempontjából általában 3 részből áll: pre-clean, showday, post-clean. -Pre-clean: jellemzően rövidebb munkaórákban lesztek beosztva és a beköltöző táborozók, fesztivált építő személyzet után kell takarítani. Ez a vihar előtti csend időszaka. -Showday: az esemény napjai alatt történő munkavégzést nevezzük így. Ekkor eltérő beosztású műszakokban kell dolgoznotok, melyek lehetnek pl. 8-10-12 óra hosszúak is. Ezeken a napokon (is) felejthetetlen élményeket szerezhettek: betekintést nyerhettek a hatalmas rendezvények hátterébe, hangulatába, és programjaiba is (persze csak szigorúan akkor, ha nem megy a munka rovására). -Post-clean: ez az eseményt követő helyreállító munka, mely jellemzően 4-5 napos, de a fesztivál/esemény méretétől és az időjárástól függően lehet akár többhetes is. A turnus résztvevői jellemzően egy műszakban, közösen dolgoznak, a tapasztalatok alapján naponta kb. 8 órát. A három közül ez a legmegterhelőbb időszak, hiszen már nincsenek koncertek, vendégek, csak az utánuk maradt szemét, amit szépen sorban (szó szerint) össze kell szedni.

Ki csinálja a beosztást, mikor tudom meg a sajátomat?

A műszakok kiosztása a munkahelyszínen történik általában a rendezvény első napján. A beosztást a takarítóvállalat határozza meg, és az angol munkaerő-kölcsönző cég helyszíni képviselői rendelik a műszakokhoz az egyes munkavállalókat. A műszakbeosztás nem kívánságműsor, így ott és akkor kell dolgoznod, ahova beosztanak. A Showday periódus alatt jellemzően ugyanazt a műszakot kell mindenkinek végigdolgoznia, cserére főszabály szerint nincs lehetőség. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy ha az esemény kezdetén kijelölnek Nektek egy műszakot, abban kell a Showday periódus alatt dolgoznotok. A csoporttal tartózkodó saját supervisoraink azért dolgoznak majd, hogy az események között a lehetőségekhez mérten kiegyensúlyozza a munkavállalók ledolgozott óráit, de ennek meghatározása nem az ő hatásköre..

Túlóra, Kihagyás, Pihenőnap

Bár garancia nincsen rá, sok esetben lesz lehetőségetek túlórát vállalni. Ezen plusz műszakok kiosztása ad hoc módon, hirtelen történik, a rendezvény alakulásának függvényében. Munkanapról való hiányzás nem megengedett, csakúgy, mint bármilyen egyéb munkavégzésnél. Ne feledjétek, hogy dolgozni jöttök ki Angliába, felelősségetek a rátok osztott műszakok elvégzése, nem lehet kifogás fáradtság, időjárás, rosszkedv. A körülmények és a munka jellege mindenki számára előre ismert, így erre fel kell készülnötök, ez nem érhet Benneteket meglepetésként a helyszínen. A műszakod kihagyása emellett a fizetésedet is érinti, hiszen órabérben kapod a munkádért a fizetést, így minden egyes le nem dolgozott órád csökkenti a tervezett jövedelmedet, miközben a költségeid változatlanul felmerülnek. Hosszú évek tapasztalata azt mutatja, hogy 10-ből 9 esetben a felelőtlen viselkedés vagy átgondolatlan felkészülés eredményezi a munkából való kiesést, és csupán 10-ből 1 esetben betegség. Természetesen betegség előfordulhat, ebben az esetben ezt jelezd a felettesednek, aki megteszi a szükséges intézkedéseket.

Kinek tartozol felelősséggel, amikor dolgozol?

A munkád során felelősségre vonhat mind takarítóvállalat, mind az angol munkaerő kölcsönző cég. Felelős vagy többek között a rád bízott munka elvégzéséért, az utasítás végrehajtásáért, az egyenruha viseléséért, a munkaszünetek pontos betartásáért, a munkahelyi viselkedési szabályok betartásáért, mint például, hogy csak kijelölt helyen megengedett a dohányzás és csak munkaszünetben, valamint, hogy kábítószer használata semmilyen körülmények között nem megengedett, illetve, hogy a talált tárgyakat vissza kell szolgáltatnod haladéktalanul. A szabályok értetek vannak, a javatokat szolgálják, és előzetesen el lesznek magyarázva.

Munkaruhát és eszközöket biztosítanak?

Az munka elvégzéséhez szükséges a takarító cég biztosítja minden esetben. Alapszabályként munkaruhát mindenki magának kell hoznia, azonban egyes események illetve takarító cégek más-más követelményeket támaszthatnak, amelyről minden jelentkező részletes tájékoztatást kap. Az elvárt öltözet Angliában kiemelten fontos, nem megfelelő munkaruházat esetén a takarító cég megtagadhatja a műszak megkezdését, amely komoly kellemetlenségekhez tud vezetni. Például kiemelt presztízsrendezvényeknél, mint a Royal Ascot királyi lóverseny, a silvertone-i Formula 1-es Nagydíj, a Goodwood Festival of Speed vagy a Hyde Park, kötelező a fekete zárt cipő (nem sportcipő!), fekete hosszú nadrág (nem farmer, nem farmerhatású!) és a fehér hosszú ujjú ing/blúz viselése. Szintén ez a dresscode vonatkozik a fesztiválokon a VIP – Backstageben dolgozókra. A takarító cég a kiemelt presztízsrendezvényeknél általában biztosít: mellényt, nyakkendőt és esetenként pulóvert, valamint a fesztiválok takarításához láthatósági mellényt. Ami nem tartozik a kiemelt események körébe, ott a számodra kényelmes nadrágban, pólóban nyugodtan dolgozhatsz, de a saját feladatod, hogy hozz magadnak meleg és vízálló ruházatot. Fontos, hogy mindenki hozzon magával esőkabátot és gumicsizmát!!!Nem lehet elégszer kiemelni, hogy mivel a munkavégzés Angliában történik, az angol esős időjárásnak megfelelően kell a ruházatot összeállítani a kiutazás előtt, kérlek erre legyetek figyelemmel.

Sátor

Sátort senkinek sem biztosítunk, erről mindenkinek magának kell gondoskodnia. Nagyon fontos, hogy olyan kétrétegű sátorral készüljetek, ami ténylegesen vízálló. Az egyrétegű sátor sajnos tapasztalat alapján az első eső után beázik. Angliában más a nyári idő: nyirkosabb, esősebb, hidegebb a nálunk megszokottnál. Az ebből eredő megfázásokat, betegségeket elkerülendő legyetek kedvesek a felszerelésetekre, valamint a ruházkodásra is fokozottan odafigyelni. Megéri előre gondolkodni, hogy a ruháid mindig szárazak maradjanak és a kempingezés a lehető legkomfortosabb lehessen. Ha bármilyen kérdésed merülne fel a ruházattal, felszereléssel kapcsolatosan, keresd kollégáinkat bizalommal..

Költségek, levonások

Az egyik legnagyobb versenyelőnyünk, hogy a turnusokra kiutazó munkavállalóknak kizárólag egy minimális összegű utazási előleget kell az utazás előtt befizetniük. A Festiwork-on keresztül munkát tudtok Angliában vállalni anélkül, hogy 3-400.000,- Ft kezdőtőkétek lenne. (Más közvetítők körülbelül ennyi megtakarítást javasolnak indulás előtt.) Ez hogyan lehetséges? Az angol munkaerő kölcsönző megelőlegezi és ki is fizeti a teljes utazással, a szállással, helyi közlekedéssel, étkezéssel és megélhetéssel kapcsolatos költségeidet, így olyan jelentkezők is lehetőséghez jutnak, akik egy ilyen utazást nem tudnának önerőből kifizetni. Ugyanakkor fontos tudnotok, hogy ezek a megelőlegezett költségek fizetési periódusonként a fizetésetekből levonásra fognak kerülni, függetlenül attól, hogy hány órát dolgoztok, betegek vagytok, vagy más okból hagyjátok el a munkát. A levonások a Ti érdeketekben vannak, lehetővé teszik, hogy széles körben elérhetőek legyenek a Festiwork által hirdetett angliai nyári munkák, viszont ezzel együttkötelezettséggel is járnak, mivel a levonások mértékéig behajtható kötelezettségetek áll fent az angol munkaerő kölcsönző cég felé.

Levonás részletezés

- Utazási költség:Az utazási költség egészét az angol munkaerő kölcsönző cég előlegezi meg és fizeti ki. Ez egy csomagos ajánlat, amely az oda-vissza buszos utazás költségét és a kinti események közötti transzfer költségét tartalmazza. Ez turnusonként eltérő lehet, mivel minden turnusnál más helyszínek vannak. A pontos összegről turnusonként történik a tájékoztatás. (A turnus eseményei közötti transzfer NEM összekeverendő a napi munkába járás azon eseteivel, ahol vagy saját költségen vagy további napi költség fejében tudtok eljutni a munkába - ezek a költségek NEM tartoznak bele az utazási költségbe.) Ennek az utazási költségnek egy részének előzetes befizetése a kiutazás feltétele. - Szállás: A szállásköltségét egészét az angol munkaerő kölcsönző cég előlegezi meg. Ez vonatkozik a hostelben töltött éjszakákra és a kempingezésre is, ahol szintén felmerül többek között a terület, a szaniteregységek, mobil toalettek, generátorok stb. bérleti díja, beszerelési és elszállítási költsége. A pontos összegről turnusonként történik a tájékoztatás. - Management fee: A menedzsment költsége. - Catering: Az angol munkaerő kölcsönző cég által biztosított étkeztetés költsége..

Egyéb költség (turnusoknál részletezve)

- Londonon belüli közlekedés: Amennyiben tömegközlekedéssel el lehet jutni a szállásról a munkahelyre úgy az utazás saját költségen történik. (Pl. Londonban Hyde Park-ban lévő munkák esetén a szálláshelyről mindenkinek maga kell gondoskodnia az utazásáról vagy adott esetben gyaloglásáról). Ha a turnus egyik eseményén ilyen típusú szállás lesz, azt előre jelezzük felétek. - Transzfer (munkahelyszíne és szállás között): Amennyiben tömegközlekedéssel nem lehet eljutni a szállásról a munkahelyszínére, úgy transzferjáratok fognak értetek jönni reggel és este. Ennek a transzfernek külön napi költsége van. (Pl. ez lehet a helyzet a Royal Ascot-on, vagy kisebb egynapos rendezvényeken Milton Keynesben) Ha a turnus egyik eseményén ilyen típusú szállás lesz, azt előre jelezzük felétek a várható költségek részletezésével. - Étkezés: Vannak olyan helyszínek ahol a catering nem megvalósítható, ilyen esetben mindenki saját magának kell, hogy biztosítsa a szükséges étkezést.(Ilyen helyszín pl. London) Az önellátó helyszínekre már a jelentkezéskor felhívjuk a figyelmeteket és szükség esetén segítünk Nektek boltot, éttermet találni.

Fizetés

A fizetésed az általad ledolgozott munkaórák után kapod fontban. Érdemes saját magadnak is vezetni mikor mennyit dolgozol, és akár naponta a munka végén egyeztetni supervisorral, hogy egyezik-e a Te listád az általa vezetett jelenléti ívvel. Mivel a fizetésedet ez alapján számolják,így ha valami eltérést látsz jobb azonnal szólni, hogy ő is tudjon egyeztetni a takarító céggel. Utólag sajnos már nem lehetséges orvosolni az ilyen jellegű panaszokat. Fontos tudni, hogy mivel szezonális, ideiglenes jellegű, órabéres elszámolású munkavégzést folytatsz Angliában, így nem tudsz betegszabadságot vagy fizetett szabadságot igénybe venni. Ez a bevett gyakorlat más szezonális diákmunkahelyen is: ha nem mész be címerezni, vagy mosogatni egyik nap, akkor arra a napra nem kapsz fizetést. A foglalkoztatásod, ha a magyar rendszert vesszük alapul, akkor leginkább az egyéni vállalkozói és a munkaviszony keverékeként írható le. A fizetés, a foglalkoztatás, az adóterhek és járulékok kiszámolása kizárólag az angol munkaerő kölcsönző cég kompetenciája. A Festiwork feladata az Angliából megkapott ajánlat továbbítása és közlése.

Hogyan számoljátok ki mennyi lesz a várható kereset?

A turnusok átlagos kereseti értékeit a takarító cég illetve az angol kölcsönző cég határozza meg és adja át a Festiwork részére. Ezeket a számokat mi változatlanul közöljük a hirdetéseinkben. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, mindig a „legrosszabb” keresetet számolják ki, mind a munkanapokat és a műszakokat figyelembe véve. A turnus átlagos kereseti értéke nem garancia, az nem jár alanyi jogon senkinek. Ennek a meghirdetett összegnek az eléréséhez le kell dolgozni az előírt műszakokat. Számunkra kiemelten fontos, hogy mindenki, a pénzénél legyen” és minimum annyit hazavigyen, mint a várható keret, de ehhez kell a Ti felelősségteljes hozzáállásotok, hogy a beosztásnak megfelelően tegyétek a dolgotokat. A maximálisan ledolgozható órák azonban nem a mi kompetenciánk, hanem az angol kölcsönző cég és a takarítócég hatáskörébe tartozik. Sokéves tapasztalat, hogyha rendesen dolgozik valaki és esetleg még túl órákat is vállal, akkor a várható kereseten felül keres (sokszor jelentősen meghaladva azt!). A költségek indokolatlanul nem változnak menet közben, így ez nem befolyásolhatja negatívan a keresetet..

Mikor kapok fizetést?

Minden esetben előzetes tájékoztatás alapján a fizetések az esemény hosszától függően hetente vagy kéthetente, egyes esetekben havonta érkeznek.

Kifizető kártya

A fizetését mindenki egy ún. kifizető kártyára kapja amely lényegében olyan mint egy leegyszerűsített bankkártya. A kifizető kártyát szinte minden ATM-nél használhatod, illetve fizethetsz vele bárhol azonban más banki szolgáltatásokra (pl. utalás) és más munkából eredő pénz beérkezésére nem alkalmas. N. B.: A kártyának havidíja illetve tranzakciónkénti költsége van, de csak akkor és addig, amíg van fedezet a kártyán, így az a javaslatunk, hogy a fizetésedet a munka végeztével vedd magadhoz egy ATM-ből. A kártya előnyei: - Nem terhel a nemzetközi utalások költsége, mely alkalmanként 25-30 font lenne az összegtől függetlenül. - A pénzfelvétel és a kártyás fizetés szintén kisebb banki költséggel jár kint, mintha a saját magyar kártyáddal tennéd ugyan ezeket. - Nem kell az angliai bankszámla nyitás bonyolult és hosszas ügyintézésén végig menned. - Egyenleged és tranzakcióid nyomon követésére elérhető egy online felület, melynek belépési kódjait az általunk elkészített kártyaregisztrációt követően a rendszer kiküldi neked a korábban megadott email címedre.

Szállás

Az elszállásolás lehet sátras vagy hosteles, ez a rendezvény helyszínétől függ. A pontos infó erről mindig a meghirdetett turnus menüpontjában található. Ha sátrazni kell, akkor általában a dolgozói camping területén van számotokra kijelölt hely. A hostelben/kempingben a sátorban hagyott értéktárgyakért mindenki maga felel. A kempingek őrzöttek, de mivel nem csak Ti lesztek ott ezért nem érdemes nagyobb értékű dolgot ott hagyni. A sátrakra érdemes egy lakatot venni és a cipzáras résznél lezárni azokat. A dolgozói camping területén mindenkor törekedjetek rendezetten lakni, nem szemetelni, a közös zuhanyzókat, WC-ket tisztán tartani, este nem hangoskodni és mértékkel fogyasztani. A legtöbb dolgozó camping-nek külön biztonsági személyzete van, akik minden kihágást jelentenek a takarító cég, szükség esetén pedig a rendőrség felé.

Áram, meleg víz, wifi stb

Hostelekben minden komfortos dolog a rendelkezésedre áll. Amennyiben sátrazni kell, úgy pedig a tapasztalatok alapján a fesztiválokra jellemző körülményekkel kell számolni: meleg víz van, WIFI nincsen, de konnektorokon tudtok majd osztozni telefontöltés céljából.

Az étkezés általánosságban

A cateringes ellátás esetében napi háromszori étkezés biztosított. Félreértések elkerülése végett fontos tudnotok, hogy sokszor nincs lehetőség az otthoni megszokott ízek biztosítására. Főszabály szerint napi egy meleg étkezést tudunk biztosítani. Amennyiben ételallergiád van vagy vegetáriánus vagy, akkor ezt már kérjük a jelentkezés során jelezd, hogy a Cateringes ennek megfelelően tudjon készülni. - Reggeli: A reggeli általában müzli, pirítós lekvárral, kávéval, teával, tejjel. - Ebéd: Tipikus „angol lunch”, vagyis szendvics, gyümölcs, csoki vagy chips és víz. - Vacsora: A vacsorára mindenki meleg ételt kap, ami lehet pl.: makaróni, paprikás krumpli, vagy akár hamburger. Esetenként a beosztástól függően előfordulhat olyan, hogy ebédre kaptok meleg ételt és vacsorára szendvicset.

Buli

Elsősorban dolgozni jössz velünk, így amíg a munkaidőd a beosztásod szerint tart, erre kell koncentrálnod. Fontos, hogy ezt komolyan vedd, mert ha minden rendben van, és a felettesed elégedett a munkáddal, akkor senkinek sem lesz ellenére, hogy a szabadidődben részt vegyél a programokon, koncerteken.

Dohányzás, kábítószer

Dohányozni szünetekben az erre kijelölt helyeken lehet, munkavégzés közben erre nincs lehetőség. Biztosak vagyunk benne, hogy ezt mondanunk sem kell, de a rend kedvéért előre szólunk, hogy semmilyen kábítószer használata nem megengedett..

Alkohol

A munka végeztével mindenkinek jól esik egy esti sör, de másnap fel kell kelni, dolgozni, így kérjük, hogy felelősségteljesen fogyasszatok alkoholt! Az ittas, kihívó, hangoskodó viselkedést sem az angol munkaerő-kölcsönző cég, sem a takarító cég nem tolerálja.